Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Απόψε...


...στο Χάρκιβ της Ουκρανίας η ομάδα δίνει ένα από τα καθοριστικότερα παιχνίδια της σεζόν. Όχι μόνο γιατί ενδεχόμενη νίκη θα εξασφαλίσει με βεβαιότητα σχεδόν την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και γιατί θέλουμε να δούμε να συνεχίζονται οι εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων. Περισσότερο λοιπόν και απ' το βαθμολογικό ενδιαφέρον, απόψε έχει σημασία η καλή εμφάνιση που θα δείξει ότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει διάρκεια στην καλή απόδοση.

Το ζήτημα με τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού είναι σύνθετο. Εντελώς παραδόξως υφέρπει η φήμη πως ο Θρύλος δεν πάει καλά στην Ευρώπη. Παρ' ότι κατά καιρούς έχουμε φτάσει ως τους "8" και τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, παλαιότερα δε στους "8" του Κυπελλούχων και πιο πρόσφατα στους "16" του ΟΥΕΦΑ, παρ' ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τις δύο μεγαλύτερες νίκες ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ (5-0 με Μοζίρ και 6-2 με Λεβερκούζεν), παρ' ότι συνολικά έχει πετύχει θριάμβους όπως η πρόκριση επί των Σέλτικ και Κάλιαρι στην δεκαετία του '70 ή ο αποκλεισμός του Άγιαξ στα χρόνια του '80, παρ' ότι έχει αποκλειστεί δύο φορές από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με βαθμολογική συγκομιδή δέκα (10!) βαθμών - μια χρονιά μάλιστα αγωνιζόμενος εναντίον της φιναλίστ του προηγούμενου τελικού και της νικήτριας του επόμενου, παρ' ότι έχει στο ενεργητικό του νίκες και εντυπωσιακά παιχνίδια όπως το 1-3 με την Βέρντερ στην Γερμανία, το 3-0 με τη Γαλατά Σεράι στη Ριζούπολη, το 1-2 με τη Λάτσιο στη Ρώμη, το 1-2 με την Γιουβέντους στο Παλέρμο, το παλαιότερο 1-2 με τη Διναμό στη Μόσχα,το αλησμόνητο 3-0 επί της Άντερλεχτ στην Πάτρα,το πρόσφατο 5-0 επί της Μπενφίκα, παρ' ότι τέλος έχει την μεγαλύτερη κατ' απόλυτο τρόπο νίκη ελληνικής ομάδας σε διεθνές παιχνίδι, εκείνη εναντίον της Σάντος (σε μια εποχή που τέτοιοι αγώνες είχαν σημαίνουσα αξία).
Επιτυχίες όλες αυτές που εκμηδενίζονται από μια -πολύ μελετημένη είναι η αλήθεια- επικοινωνικαή πολιτική τον αντιπάλων μας που θέλει να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό ανυπόληπτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για να κρύψει την ουσιαστική δική τους αγωνιστική ανυπαρξία.

Από σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσουμε ένα αφιέρωμα για τους παλαιότερους ευρωπαϊκούς αγώνες του Θρύλου. Σκόρπια και χωρίς χρονολογική σειρά θα θυμηθούμε μερικά από τα όμορφα ευρωπαϊκά μας βράδια.

Αρχίζουμε με έναν φόρο τιμής στον μεγάλο-και αγαπημένο- ΜΑΓΟ που πέρασε απ' το λιμάνι και θα είναι για πάντα εκεί.
Κυρίες και Κύριοι, Ολυμπιακός-Γαλατά 3-0
με κερασάκι στην τούρτα το τρίτο γκολ από τον Ζιοβάννι Σίλβα ντε Ολιβέιρα :
http://www.youtube.com/watch?v=mSd-hEs-KHE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου