Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Χωρίς αντίπαλο...

Σε έναν διαδικαστικό περισσότερο αγώνα, ο Θρύλος νίκησε χθες τον Λεβαδειακό με 1-0. Το παιχνίδι δεν ήταν απ' τα καλύτερα σε απόδοση της φετινής χρονιάς, αλλά ακόμα και έτσι θα μπορούσε να έχει λήξει με πολύ μεγαλύτερο σκορ, αν δεν αστοχούσαν οι Όσκαρ και Μήτρογλου σε μερικές πολύ καλές περιπτώσεις στο 2ο ημίχρονο, οι οποίες μάλιστα προήλθαν από συνδιασμένο παιχνίδι. Να ξεχωρίσουμε την παρουσία του Μπελούτσι καθώς και την ενέργεια του Λέτο στο γκολ-μια από τις λίγες μέχρι τώρα θεαματικές, αλλά και αποτελεσματικές ταυτόχρονα ενέργειες του φαντεζίστα απ' την Αργεντινή. Να ξεχωρίσουμε και το -πάντα μεστό- παιχνίδι του Τζόλε από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.
Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ολυμπιακός βρέθηκε -ήδη- σε έξι βαθμων απόσταση από τον κοντινότερο στην βαθμολογία αντίπαλό του.


Υ.Γ.: Η χθεσινή αγωνιστική έγινε μέσα σε συνθήκες που καθιστούσαν το ποδόσφαιρο δευτερεύουσας σημασίας δραστηριότητα. Το τουλάχιστον τραγικό συμβάν της δολοφονίας ενός εφήβου από έναν ασυνείδητο αστυνομικό υπάλληλο και τα γεγονότα που ακολούθησαν σκίασαν - λογικά και προφανώς- την αθλητική επικαιρότητα. Σε πολλά γήπεδα της χώρας (εντονότατα δε στο "Καραϊσκάκη" που αποτελούσε πάντα περιοχή κοινωνικών ζυμώσεων) σχολιάστηκαν τα γεγονότα -με πανώ, συνθήματα κ.λ.π.- δείχνοντας ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι έξω από την κοινωνική πραγματικότητα.

3 σχόλια:

  1. Αλλη μιά φορά ευστοχος με μεστό λόγο.
    Καλό και το κρέας που φάγαμε στον Βασίλη μετά το ματς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν τον αγώνα της Κυριακής με τον Θρασύβουλο θα είμαι με τον ιατροφιλόσοφο Θεόδωρο Πέεπα και άλλους γαύρους έξω από το Red caf;e. Αν θές, πέρνα! χαίρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Νίκος Γ. Λεμονής. Έγινε! Έξω από το Ρεντ Καφέ στις 18.00 κάτω από την πινακίδα της Βόνταφον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή